5 minuten leestijd

22 oktober 2019

De 7 beste WordPress-plugins

Vandaag de dag wordt ruim 26% van alle websites aangedreven door WordPress. Daarmee is WordPress duidelijk het populairste content management systeem. Die podiumplaats heeft WordPress vooral te danken aan de meer dan 50.000 plugins. Dit zijn extensies die jouw website nóg beter, sneller, slimmer of mooier kunnen maken. Maar eerlijk is eerlijk: er is ook een keerzijde. Sommige plugins zorgen namelijk voor een langere laadtijd of werken niet in combinatie met bepaalde WordPress-thema’s. Omdat de beste plugins vinden voor jouw website als zoeken naar een speld in een hooiberg is, delen wij van DLogic onze top 7 beste WordPress-plugins.

1. Beste analytics plugin: Monster Insights

beste WordPress-plugin MonsterInsights Meten is weten, zéker als je jouw product of dienst online wilt verkopen. Daarom is een koppeling met Google Analytics absoluut onmisbaar op jouw website. Je kunt de koppeling zelf inbouwen óf je kiest een makkelijkere manier door Monster Insights te downloaden. Deze plugin regelt de integratie met Google Analytics, zodat je direct inzicht krijgt in de bezoekerscijfers, prestaties en andere belangrijke websitegegevens. Daarnaast kun je via Monster Insights gebruik maken van handige functies. Bijvoorbeeld het uitsluiten van verkeer of het instellen van aangepaste evenementen, zoals conversies of aankopen.

Op de tweede plaats: PixelYourSite

Liever alléén de Analytics-koppeling instellen zonder fancy dashboards? Dan is PixelYourSite een handig alternatief op Monster Insights. Naast Google Analytics kun je via PixelYourSite óók andere platformen koppelen, zoals Facebook, Google Ads en Pinterest.

2. Beste formulieren plugin: Ninja Forms

Ninja Forms Plugin

Geen een website kan zonder een goedwerkend contact- of intakeformulier. En goedwerkend is precies waarom je kiest voor Ninja Forms! Zelfs in de gratis versie van Ninja Forms vind je de nodige functies om een formulier te ontwerpen en plaatsen op je WordPress-website. Aan de hand van een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface maak je binnen no-time de meest complexe formulieren die er óók nog eens goed uitzien. Binnen Ninja Form kun je gebruik maken van allerlei add-ons die je formulieren naar een nóg hoger niveau tillen!

Op de tweede plaats: Contact Form 7

Contact Form 7 is een begrip onder de WordPress-gebruikers, maar heeft de nummer 1-positie aan Ninja Forms moeten afstaan. Hoewel de functionaliteiten van Contact Form 7 eindeloos zijn, wint Ninja Forms door de gebruiksvriendelijke interface.

3. Beste caching plugin: W3 Total Cache

W3 Total Cache Plugin

Een snelle website zorgt voor meer verkeer naar je website en het verkeer dat binnenkomt, blijft vaak óók nog eens langer hangen. Dus om jouw website (nog) sneller te maken is caching onmisbaar. Door website caching wordt de hoeveelheid werk, die nodig is om een pagina te vertonen, verminderd. Een handige manier om jouw WordPress te voorzien van caching is via W3 Total Cache. Deze plugin verbetert de gebruiksvriendelijkheid van een website, door de prestaties, laadtijden en andere technieken te optimaliseren. Ook heeft web caching direct gevolgen voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Bezoekers van een snelle website blijven vaak langer op een pagina hangen, waardoor jouw website als meer waardevol wordt gezien in de ogen van Google (of een andere zoekmachine).

Op de tweede plaats: WP Rocket

Een goed alternatief voor caching op je WordPress-website is WP Rocket. Waar W3 Total Cache ontzettend veelzijdig is, heeft WP Rocket haar charme te danken aan een simpele interface en een geweldig supportteam. Helaas is dit een betaalde plugin waardoor WP Rocket op de tweede plaats eindigt.

4. Beste SEO plugin: Yoast SEO

beste WordPress-Plugin yoast SEO

Caching is één van de manieren om je website te verbeteren. Maar wie z’n website óók wil voorzien van de juiste informatie in Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines downloadt Yoast SEO: de onbetwiste koning onder de WordPress SEO-plugins. De plugin is erg toegankelijk en alle facetten van zoekmachineoptimalisatie worden op een simpele en duidelijke manier uitgelegd. Met behulp van Yoast SEO kun je per pagina de juiste SEO-titel, metabeschrijving en zoekwoorden toevoegen. Ook analyseert Yoast SEO hoeveel woorden/tekens je mag gebruiken, of een zoekwoord vaak genoeg voorkomt en of je pagina goed is ingedeeld. Al met al ben je met Yoast SEO verzekerd van een SEO-proof website.

Op de tweede plaats: All-in-one SEO

Voor wie Yoast SEO te ingewikkeld vindt, is All-in-one SEO het perfecte alternatief. Deze plugin heeft een eenvoudige interface en leert je in een handomdraai de basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie.

5. Beste redirection plugin: Redirection

beste WordPress-plugins Redirection

Het kan gebeuren dat je de URL van een pagina wilt veranderen. Maar wanneer mensen op de oude link klikken, krijgen ze een foutmelding of 404 pagina te zien. Dit is waar de WordPress-plugin Redirection goed van pas komt. Met deze plugin maak je in een handomdraai een zogeheten ‘301 redirect’ aan, dat verkeer automatisch doorstuurt naar de juiste pagina. Ook meet deze plugin wanneer een bezoeker stuit op een gebroken link zodat je weet voor welke pagina er een redirect gemaakt moet worden.

Op de tweede plaats: Simple 301 Redirect

Zoals de naam als zegt, is Simple 301 Redirect een simpele manier om redirects aan te maken voor jouw WordPress-pagina’s. Met minder functies dan Redirection is deze plugin een waardige tweede keuze voor gebruikers die niet te erg de diepte in willen.

6. Beste afbeelding optimalisatie plugin: Smush

smush plugin

We zien het nog té vaak: websites met afbeeldingen die niet gecomprimeerd zijn. Een paar MB te veel kan al funest zijn voor de laadtijd van jouw website. Het resultaat? Ongeduldige bezoekers die afhaken én een lagere positie in de zoekmachines. Met behulp van de plugin Smush zorg je ervoor dat afbeeldingen zo klein mogelijk gemaakt worden zónder dat de resolutie wordt aangetast.

Op de tweede plaats: TinyPNG

Ben je op zoek naar een plugin die zich puur richt op het comprimeren van afbeeldingen? Dan is TinyPNG een perfect alternatief op Smush. Bestanden die je upload in de mediamap worden namelijk direct verkleind naar de juiste grootte!

7. Beste email opt-in plugin: OptinMonster

beste WordPress-plugins OptinMonster

Niemand wordt écht blij van een pop-up, maar het zorgt wél voor een boost van jouw online verkoop. OptinMonster is de perfecte plugin om flitsende formulieren te bouwen en plaatsen op jouw website. Een onmisbaar onderdeel voor bijvoorbeeld het vinden van nieuwe abonnees voor je nieuwsbrief of het verkopen van een product of dienst. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met OptinMonster.

Op de tweede plaats: PopupAlly

Beginners kunnen OptinMonster beter links laten liggen en kiezen voor PopupAlly. Deze eenvoudige (en deels gratis) plugin heeft alle basisfuncties die je zoekt in een pop-up maker.

De beste WordPress-plugins volgens DLogic

Met een database van meer dan 50.000 programma’s is er voor ieder probleem wel een WordPress-plugin te vinden. De juiste plugin kan hét verschil gaan maken voor de techniek, functionaliteit, uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van jouw WordPress-website. Maar let wel op: zomaar plugins installeren doet namelijk meer kwaad dan goed. Ons advies is om altijd aandachtig de ervaringen over een plugin te lezen vóórdat je iets activeert.

Weten welke plugins je het beste kunt gebruiken voor jouw WordPress-website? Neem contact op met DLogic en laat je adviseren over hoe we jouw website nóg beter kunnen maken.

Ook leuk om te lezen

Ontdek ons nieuwe ticketsysteem voor betere klantenservice
Branding is meer dan een logo | DLogic
Efficiëntie met API koppelingen | DLogic
Hoe online marketing jouw bedrijf kan laten groeien | DLogic
De noodzaak van server side tagging voor jouw website | DLogic

Gerelateerde blogs

Ontdek ons nieuwe ticketsysteem voor betere klantenservice

Branding is meer dan een logo | DLogic

Efficiëntie met API koppelingen | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier