5 minuten leestijd

26 oktober 2021

Welke webhosting voor WordPress?

Hosting, oftewel webhosting, is een onwijs belangrijk onderdeel in het succes van je website. Toch onderschatten ondernemers nog vaak het belang van een goede en snelle hosting. Hierdoor zijn ze (helaas) niet bereid om voldoende te investeren.

Toch valt en staat een website op een betrouwbare website facilitering. Een trage website of server, minder hoge posities in Google en een slecht beveiligde website. Het zijn zomaar wat punten die slechte hosting voor gevolgen kunnen hebben.

Ben jij serieus bezig met je WordPress website en ben je klaar om het internet te veroveren? Dan begint je avontuur bij een betrouwbare hosting. Benieuwd wat de beste en snelste WordPress hosting is voor jouw website? Ga er lekker voor zitten. De slimme hosting-koppen van DLogic gaan het je uitleggen. Klaar voor? Let’s go.

Wat is webhosting eigenlijk?

Web-wat? Je leest het inderdaad goed. Webhosting. Wanneer je nieuw bent in de online wereld en websites is het helemaal niet zo raar dat je niet precies weet wat webhosting is. Speciaal voor jou geven wij even een snelcursusje webhosting, want wat is het nu eigenlijk?

Webhosting kun je zien als het huren van een stukje ruimte op een server. Het wordt dan ook wel eens ‘webruimteverhuur’ genoemd. Op deze server worden vervolgens de bestanden die jouw website vormen opgeslagen. Deze servers zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week verbonden met het internet. Hierdoor is het mogelijk voor bezoekers om jouw website op elk moment van de dag te bezoeken. Je kunt dus wel begrijpen dat zonder hosting, of met een slechte hosting, het jouw bezoekers wel erg lastig wordt gemaakt. Geen overbodige luxe dus dat webfacilitering.

Het belang van een goede en snelle hosting

Goed, nu we weten wat webhosting is, is het tijd om eens in kaart te brengen wat nou het belang is van een goede en snelle website facilitering. Want is het nu echt nodig om goed te investeren in goede hosting? Of kom je er met enkele euro’s per maand ook wel mee weg? Goede vraag.

Wij van DLogic streven altijd naar kwaliteit. Hierdoor raden wij dus altijd aan te investeren in een betrouwbare en snelle server waar je website op draait. Je hebt er natuurlijk geen zin in dat je website plat ligt, je website slecht beveiligd is of traag laadt. En we kunnen je vertellen, je (potentiële) klanten al helemaal niet.

Soorten webhosting

Wel is het zo dat er een verschil zit tussen bepaalde websites. Een kleine website red zich bijvoorbeeld prima met een (goedkopere) Shared Hosting, oftewel hosting die op een gedeelde server staat.

Heb je echter een goedlopende website of webshop die veel verkeer trekt? Kijk dan eens naar VPS Hosting. Deze hosting deel je namelijk met niemand anders.

Gevolgen slechte hosting

Oké, het belang van goede hosting is nu wel duidelijk. Mocht het nog niet duidelijk zijn, dan hebben wij 3 (helaas) veelvoorkomende gevolgen van slechte hosting die wij helaas dagelijks tegenkomen.

Gevolg 1. Een trage website. Je komt het zelf vast ook wel eens tegen tijdens het internetten, een slome website. Een absolute no go als je het ons vraagt. En zo denken veel meer mensen erover. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat tot wel 40% meteen afhaakt wanneer een website traag laadt. Kortom, je loopt bezoekers en flink wat potentiële conversies mis!

Gevolg 2. Minder hoge posities in Google. Iets wat je liever niet wilt, want laat je website nu net zo afhankelijk zijn van deze zoekmachine. Google is continu bezig met het verbeteren van zijn zoekmachine. Het streeft er naar om de beste resultaten aan te bieden aan zijn gebruikers. Tegenwoordig valt een slome website daar niet meer onder. Niet voor niets heeft Google de websitesnelheid dan ook toegevoegd als officiële ranking factor. Met een snelle en goede hosting zorg je voor een snelle website. Je weet dus wat je te doen staat.

Gevolg 3. Slechte beveiliging. Safety first, we horen het overal. Goedkoop is daarbij vaak duurkoop, dit is bij webhosting helaas niet anders. Goedkope hosting gaat vaak hand in hand met slechte beveiliging en lange downtimes. Goedkope webhosters zijn liever niet te veel tijd kwijt aan ondersteuning. Ligt je website er dus uit? Pech gehad. Dit kan even duren. En we hoeven je vast niet uit te leggen wat er kan gebeuren met slecht beveiligde websites..


Meer informatie

Webhosting voor je WordPress website

Duidelijk. Webhosting is dus onwijs belangrijk en de gevolgen van slechte hosting zijn erg vervelend. De neuzen staan dus dezelfde kant op, maar hoe zit het nu met jouw WordPress website? Welke webfacilitering moet je kiezen voor jouw website? Laten we beginnen met dat er niet echt iets bestaat als speciale webhosting voor WordPress. Elke hosting is in theorie geschikt voor elke website. WordPress of niet.

WordPress is enkel en alleen een CMS waarin de website wordt gebouwd. Er bestaat dus niet iets als de ideale en beste ‘WordPress’ hosting. Toch noemen bedrijven het vaak WordPress hosting, omdat naar schatting ongeveer 65% van alle websites gebruik maken van WordPress.

Voordelen snelle WordPress webhosting door DLogic

Wij van DLogic werken al sinds 2007 met WordPress en kunnen dan ook met trots zeggen dat wij echte WordPress-specialisten zijn. Ben je dus op zoek naar een goede en snelle hosting voor je WordPress website? Wij weten als geen ander wat jouw website nodig heeft op het gebied van webhosting. Wij helpen je dan ook graag met het hosten van jouw WordPress website met onze eigen hosting. Een betrouwbare en razendsnelle host die doet wat je ervan verwacht. Nog niet overtuigd? Hieronder enkele voordelen van onze WordPress webhosting:

  • Eigen hosting via supersnelle servers en meer dan voldoende webruimte;
  • Updates van benodigde plug-ins;
  • Oplossen van conflicten;
  • Maken van extra back-ups;
  • Proactief opsporen van problemen;
  • Draaien van virusscans;
  • Uitvoeren van websitechecks.

Meer weten over de onderhoud en veiligheid van jouw website?


Meer weten?

DLogic helpt je verder

En voilà, we zijn alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Laat het dus duidelijk zijn dat het investeren in een goede hosting zeker geen overbodige luxe is. Een professionele website valt en staat namelijk op betrouwbare hosting, of het nu een WordPress website is of niet.

Wil je jouw website laten hosten op een betrouwbare, goede en snelle server, waarbij je meer dan genoeg webruimte hebt? Neem dan nu contact op en we bespreken de mogelijkheden met je. Jouw WordPress webhosting is bij DLogic in betrouwbare handen!


Contact opnemen

Ook leuk om te lezen

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic
Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic

Gerelateerde blogs

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier