blog

Wat kost een nieuwe website?

Niet online zijn als bedrijf is tegenwoordig ondenkbaar. En dus is een goede en goed werkende website essentieel geworden. Daar helpen we bij Dlogic uiteraard graag bij, maar we merken ook vaak dat organisaties geen idee hebben van wat er bij het maken van een website komt kijken. De meest gestelde vraag ‘Wat kost een nieuwe website?’ is dan ook niet zo simpel te beantwoorden. Want dat ligt er dus helemaal aan wat je als bedrijf wil.

Om een offerte op te kunnen stellen of een inschatting van de kosten te kunnen maken zijn er daarom een aantal dingen die we bij Dlogic graag eerst willen weten. Vaak zijn dit zaken waar bedrijven van tevoren niet altijd bij stil staan en daarom hebben we ze hier op een rijtje gezet:


Wat is het budget?
De ene website is de andere niet en het budget dat een organisatie ter beschikking heeft speelt een rol bij wat een webdeveloper kan aanbieden. Door vooraf naar het budget te vragen is het voor ons makkelijker om met een voorstel te komen dat later niet tot teleurstellingen zal leiden. Het budget is belangrijk om te kunnen bepalen welke opties er voor de nieuwe site wel of niet haalbaar zijn, wat er allemaal in de prijs is inbegrepen en wat je als organisatie wellicht beter zelf kunt doen.

Is er al een website?
Heeft een bedrijf al een website dan kunnen we deze bij Dlogic als leidraad gebruiken. Waarom gaat de huidige site op de schop? Wat mist er aan de website of wat zou er anders moeten? Ook kunnen we data en statistieken, bijvoorbeeld met betrekking tot bezoekersaantallen, van de oude site gebruiken bij het samenstellen van de nieuwe. En wellicht kunnen bestaande teksten (deels) overgenomen worden voor de nieuwe website, wat kan schelen in de kosten.

Wel of niet responsive?
Websites worden steeds vaker via smartphone of tablet bekeken, waaronder door potentiële klanten. Dus een responsive website die op alle apparaten goed en duidelijk wordt weergegeven is tegenwoordig eigenlijk een must. Maar soms is voor deze optie gewoonweg geen budget. Wel of geen responsive site is dus een belangrijk punt om vooraf goed over na te denken.

Wat te doen met de content?
Het schrijven van webteksten is een vak apart en meestal niet iets wat even tussen de gewone werkzaamheden binnen een bedrijf door gedaan kan worden. Bij veel organisaties ontbreekt het bovendien vaak aan tijd om goede teksten aan te leveren of aan kennis met betrekking tot SEO (hierover dadelijk meer). Zijn er voor de oude website ooit teksten geschreven door bijvoorbeeld een tekstbureau, dan zijn deze wellicht bruikbaar voor de nieuwe site. Dlogic kan echter ook het schrijven van de teksten uit handen nemen en er voor zorgen dat dit professioneel en naar wens gebeurt.

Wel of geen SEO?
SEO, voluit Search Engine Optimalization, zorgt ervoor dat de vindbaarheid van de website in zoekmachines verbetert. Dit gebeurt op diverse manieren, zoals via key words in de tekst maar ook door het aanbrengen van bijvoorbeeld meta tags aan de ‘achterzijde’ van de website. Voor veel bedrijven is dit een soort abracadabra, dus kan het handig zijn om ook het SEO-proof maken van de site bij de webdeveloper neer te leggen.

Blog erbij?
Met behulp van een blog op hun website zorgen bedrijven dat bezoekers telkens opnieuw een reden hebben om de site te bezoeken. Bovendien draagt een blog bij aan een betere vindbaarheid in zoekmachines. Maar dan moet er wel tijd zijn om met regelmaat iets informatiefs en interessants op de website te plaatsen. Dlogic zal daarom altijd informeren of er op de nieuwe site een blog moet komen én of een bedrijf dit zelf wil gaan doen of liever wil uitbesteden aan een van onze marketeers.

Kiezen voor een servicepakket?
De nieuwe site is klaar en alles werkt perfect. Maar om er voor te zorgen dat dit in de toekomst ook zo blijft is het verstandig om een aanvullend servicepakket af te nemen. Hiermee verzekeren organisaties zich er van dat de site technisch up-to-date blijft, worden er automatische back-ups gemaakt (bij elke updates die wij doorvoeren) en wordt alle rompslomp van hosting en emailservers uit handen genomen. Bij Dlogic raden we dan ook ten zeerste aan om te kiezen voor een servicepakket, maar die keuze ligt natuurlijk bij het bedrijf zelf.

Wat het maken van een nieuwe website uiteindelijk gaat kosten is dus afhankelijk van een heleboel factoren. Dlogic vertelt graag over de verschillende mogelijkheden die er zijn en geeft advies over de beste opties voor elk bedrijf. Want een website is bij ons altijd maatwerk en daar is niet zomaar lukraak een prijskaartje op te plakken.

 

Recente blogs

Waarom overstappen naar Google Analytics 4?| DLogic

Een gewaarschuwd mens telt voor twee | DLogic

Jouw websitebezoekers herkennen met Leadinfo? | DLogic