2 minuten leestijd

6 mei 2022

Waarom is branding zo belangrijk? | DLogic

Waarom is branding zo belangrijk?

Waarom is branding nou zo belangrijk? Jarenlang is het belang van branding onterecht onderschat. Gelukkig beginnen steeds meer ondernemers het belang van branding in te zien. In dit artikel leggen we je precies uit waarom de branding je website zo belangrijk is. Bij DLogic hebben we al jaren ervaring met branding en het ontwikkelen van een huisstijl. Onze experts vertellen je er graag nog veel meer over.

Wat is branding?

Eerst is het belangrijk om te begrijpen wat branding is. In de basis is branding van belang om aan te geven dat een specifiek product (of dienst) van een bepaald bedrijf is. Maar branding gaat verder dan dat. Bij branding denken mensen vaak aan het ontwikkelen van logo’s en huisstijlen. Toch schetst dit niet een compleet beeld van branding. Bij branding gaat het om het vertalen van de kernwaarden van een bedrijf naar de alledaagse communicatie. Dit zie je terug in het logo en de huisstijl, maar ook in de schrijfwijze en de manier van communiceren.

Wat is het belang van branding?

Een goed merk straalt in zowel de verbale als de visuele communicatie uit waar zij voor staan. Bij een goed merk is het direct duidelijk wat de consument van je bedrijf mag verwachten. Het is daarom dan ook een goede manier om jezelf te onderscheiden van je concurrenten. Met een duidelijk merk laat je zien wat voor bedrijf je bent en hoe je wilt worden waargenomen. Het is dus belangrijk dat dit zeer nauwkeurig aansluit op de identiteit van je bedrijf.

Tips om je brand te versterken

Nu je waarom branding zo belangrijk is wil je uiteraard zelf ook je brand versterken. Daarom geven we je enkele tips om jouw merk te versterken.

1. Zorg dat je website ontwerp aansluit op je merk

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om zelf een thema voor je website te kiezen. Pas daarbij wel op dat het ontwerp goed aansluit op je merk. Ga je jouw website bij DLogic laten maken? Dan letten we er altijd op dat het website ontwerp aansluit op jouw merk.

2. Consistentie is key

Misschien wel het belangrijkste is dat je jouw branding consistent blijft doorvoeren. Je branding is de identiteit van jouw bedrijf. Als je jouw huisstijl maar blijft aanpassen, vinden consumenten het lastig om een duidelijk beeld van jouw bedrijf te krijgen.

3. Blijf altijd eerlijk

Maak iets nooit mooier dan het daadwerkelijk is. Het is  van groot belang om eerlijk te blijven en een eerlijk beeld te schetsen van je merk. Consumenten zullen dit op de lange termijn altijd waarderen.

Hulp nodig bij je branding?

Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat branding is. Wil je hulp bij het creëren van een merk? DLogic staat voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te ontdekken wat wij voor jouw merk kunnen betekenen. Heb je nog vragen over branding? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@dlogic.nl of telefonisch via 076 820 0181.

Ook leuk om te lezen

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic
Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic
Stop met wat je aan het doen bent! Wij hebben namelijk een mega tip met betrekking tot de e-mails die je verzendt:
Dit zijn de redenen waarom jij een website nodig hebt!

Gerelateerde blogs

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic

Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier