3 minuten leestijd

20 november 2018

Waarom jij een WordPress website moet hebben

Nog niet zo heel lang geleden was het bouwen van een website alleen weggelegd voor de echte techneuten onder ons. Je had een speciaal programma nodig en je moest verstand hebben van ingewikkelde codes. Gelukkig is webdesign anno 2018 verder ontwikkeld. Je hoeft niet te kunnen programmeren om iets moois neer te zetten. Het hebben van een WordPress website is al voldoende.

De afgelopen jaren zijn open-source systemen ontzettend populair geworden. Zo kun je gebruik maken van Joomla, Drupal en WordPress. Na jaren gebruik te maken van Joomla werd het 6 jaar geleden tijd voor Dlogic om over te stappen naar WordPress. Waarom? Omdat een WordPress website gebruiksvriendelijker is en meerdere voordelen kent.

De mogelijkheden van een WordPress website

Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren gebruiker bent. Iedereen kan met een WordPress Website aan de slag. Waarom? Omdat dit het grootste systeem is om een website mee te bouwen. Er is ontzettend veel informatie op Google over de bouw van een WordPress. Handig voor wanneer je er even niet uitkomt. En om altijd up-to-date te blijven komt WordPress met gemiddeld 8 updates per jaar. Deze kun je zelf met één klik installeren, helemaal gratis.

Gelukkig ziet niet elke WordPress er hetzelfde uit. Door de oneindige functionaliteiten kun je gebruik maken van verschillende thema’s en plug-ins. Sommige zijn gratis, anderen betaald. Voor kwaliteit-plug-ins betaal je vaak een eerlijke prijs. Door gebruik te maken van WordPress en de juiste plug-ins kun je ook hoog scoren in de zoekmachines. Zo kun je blijvend optimaliseren en ook écht iets uit je website halen.

Maar ook WordPress kent nadelen

Eerlijk is eerlijk: ook WordPress kent nadelen. Doordat het zo’n groot open-source systeem is en er dagelijks veel gebruik wordt gemaakt van dit CMS, is WordPress een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Installeer dus alléén betrouwbare plug-ins. Want voor je het weet hebben ze jou te pakken.

Dit brengt ons bij het volgende punt: kennis omtrent webdesign is toch wel erg handig. Voor een leek is het vaak lastig om te beoordelen of een plug-in of thema wel écht betrouwbaar en/of noodzakelijk is. Het onnodig installeren van plug-ins zorgt voor een vervuilde broncode en een trage laadtijd. Dit heeft een negatief effect op het conversiepercentage en de zoekmachineoptimalisatie.

Het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com

Het is belangrijk om te realiseren dat er twee verschillende WordPress platformen zijn. Zo bestaat er WordPress.org én WordPress.com. Ja, ze heten beide ‘WordPress’, maar zijn niet hetzelfde. Zo moet je bij WordPress.org alles namelijk zelf regelen.

Je downloadt WordPress(.org) en installeert dit op je eigen online-server. Dit kan soms best ingewikkeld zijn. Het voordeel? Je kunt zoveel plug-ins en thema’s installeren als je wilt, maar je doet er slim aan om niet zomaar alles te downloaden.

Een WordPress.com daarentegen kan al binnen 5 minuten klaar staan. Deze komt op een subdomein van WordPress.com te staan. Het voordeel? Je hebt nauwelijks technische kennis nodig om iets te maken. Het nadeel? Je krijgt, bij de gratis versie, een standaard URL (https://jouwnaam.wordpress.com/) en WordPress vertoont zelfgekozen advertenties. Wil je een volledig zelfgekozen URL? Dan betaal je 4,- per maand een eigen domeinnaam aanschaft.

Wij raden daarom nooit de WordPress.com versie aan. Want wanneer je bedrijf groeit zul je merken dat deze website het niet kan bijhouden qua websiteprestaties.

Een WordPress website maken

De voor- en nadelen op een rijtje

Om je een duidelijk en vooral eerlijk beeld van WordPress te geven hebben wij alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Wel zo overzichtelijk:

De voordelen

  • Bijzonder gebruiksvriendelijk;
  • Zoekmachine-vriendelijk;
  • Oneindige functionaliteiten, zoals thema’s en plug-ins;
  • Een volwaardig (groot) content management systeem (CMS).

De Nadelen

  • Enige webdesignkennis is handig;
  • Gratis is bijna nooit écht gratis;
  • Onnodige plug-ins zorgen voor een vervuilde broncode en trage laadtijd;
  • Technisch onderhoud moet je niet onderschatten.

Een WordPress website voor jouw bedrijf

Iedereen zal zijn eigen voorkeuren hebben wanneer het aankomt op het kiezen van een content management systeem. Maar wij zijn fan van WordPress! En jij bent de belangrijkste reden. Want na oplevering van ons product willen wij dat jij als klant overweg kunt met jouw eigen website. Het is namelijk best handig als je ook zelf berichten kunt plaatsen of afbeeldingen kunt aanpassen. Daar is een WordPress website perfect voor!

Kunnen wij jou helpen met het realiseren van een (nieuwe) WordPress website? Stuur dan een berichtje naar info@dlogic.nl

Ook leuk om te lezen

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic
Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic

Gerelateerde blogs

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier