4 minuten leestijd

3 augustus 2021

Waarom een WordPress website? 7 redenen!

Het is geen geheim dat wij van DLogic onze websites in WordPress maken. Gelukkig zijn wij niet de enige! Wist je namelijk dat vandaag de dag ongeveer 33,4% van alle websites wereldwijd op WordPress draait? Dat zijn aardig wat websites kunnen we je vertellen. Hiermee is WordPress veruit het meest populaire en gebruikte CMS van de wereld. Dit verbaast ons helemaal niks. WordPress brengt nu eenmaal enorm veel voordelen met zich mee, zowel voor jou als klant als voor ons als webdesign bureau. Benieuwd waarom wij onze websites in WordPress maken? We gaan het je uitleggen!

Wat is WordPress nu precies?

Laten we eerst even naar het begin gaan, want wat is WordPress nu eigenlijk? WordPress is een razend populair CMS. “Een wat?” hoor ik je nu denken. Een CMS (Content Management System) is een soort van systeem achter een website. Met zo’n systeem kun je erg eenvoudig een website maken en beheren. Hiervoor hoef je niet eens erg veel verstand te hebben van HTML of CSS, echter is deze kennis wel handig om te hebben. Er bestaan onwijs veel verschillende CMS’en, waarvan WordPress dus veruit de meest gebruikte is. Natuurlijk is dat niet voor niets, WordPress kent enorm veel voordelen. Wat die voordelen precies zijn? Dat vertellen je aan de hand van zeven redenen waarom wij met WordPress werken!

7 redenen waarom wij met WordPress werken

Reden #1. WordPress is onwijs gebruiksvriendelijk

De eerste en misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor WordPress, is dat het systeem onwijs gebruiksvriendelijk is. Niet alleen voor ons, maar ook voor jou! Iedereen kan na een korte uitleg zelf aan de slag met zijn website. Kunnen ze dan ook meteen een volledige website maken? Nee, dat niet. Dat is overigens bij geen enkel CMS realistisch. Voor ons als webdesign bureau kunnen wij erg snel en eenvoudig een website maken, mede dankzij de gebruiksvriendelijkheid van WordPress. Wanneer wij jouw website hebben opgeleverd kun jij zelf vervolgens erg eenvoudig zelf kleine aanpassingen doen aan de website. Wil je een foto toevoegen, een stukje tekst aanpassen of je openingstijden wijzigen? Geen probleem. Met WordPress is dit heel eenvoudig.

Reden #2. WordPress is een veilig CMS

Veiligheid is natuurlijk enorm belangrijk, vooral op het internet. Wanneer je een website hebt, wil je natuurlijk ook dat deze goed beveiligd is en het hackers zo moeilijk mogelijk maakt. WordPress staat bekend om zijn veiligheid. Betekend dit dat je dan niks meer hoeft te doen? Zeker wel! Ondanks dat WordPress een veilig CMS is, is het belangrijk om te zorgen voor snelle en betrouwbare hosting. Wist je namelijk dat slechte hosting de nummer 1 reden is waarom websites worden gehackt? Ook is het belangrijk om een CMS tijdig en goed te onderhouden. WordPress wordt regelmatig bijgewerkt, net zoals de plug-ins. Zorg altijd voor de nieuwste versie om hackers buiten de deur te houden.

Reden #3. WordPress is SEO-vriendelijk

Wanneer je een website hebt laten maken is het natuurlijk ook fijn als deze goed vindbaar is op het internet. WordPress websites staan erom bekend goed vindbaar te zijn in zoekmachines als Google. Hiermee is WordPress een SEO-vriendelijk CMS. WordPress is namelijk zo ingericht dat titels, pagina’s en bijvoorbeeld berichten op zichzelf al goed vindbaar zijn. Wil je grotere stappen zetten naar online vindbaarheid? Download dan de Yoast SEO plug-in. Deze plug-in van WordPress geeft je nog meer tips en voordelen om hoger in Google te komen.

Reden #4. Gratis plug-ins maken ontwikkeling sneller en goedkoper

Yoast SEO is een voorbeeld van één van de vele gratis plug-ins die WordPress te bieden heeft. Doordat WordPress een open source CMS is, kunnen developers wereldwijd werken aan plug-ins die jij en ik weer gratis kunnen gebruiken voor een website. Met deze gratis plug-ins kun je enorm veel extra functionaliteiten toevoegen aan een website. Doordat deze plug-ins niet meer zelf gemaakt hoeven te worden, besparen we enorm veel tijd. Hierdoor kunnen wij websites sneller en goedkoper ontwikkelen.

Reden #5. WordPress is ideaal voor maatwerk

WordPress staat bekend om zijn vele gratis thema’s die gebruikt kunnen worden. Door zo’n thema in te laden op je website kun je bij wijze van spreken binnen 5 minuten een website maken. Ben je op zoek naar een persoonlijke en unieke website? Dan kom je al gauw uit bij een maatwerk website. WordPress is ideaal voor het maken van websites op maat. Wij bij DLogic werken niet met standaard thema’s, maar maken al onze websites op maat voor onze klanten. Om deze reden gebruiken wij dan ook graag WordPress.

Reden #6. WordPress wordt constant verder ontwikkeld

Zoals eerder aangegeven is WordPress een open-source CMS, hierdoor helpen duizenden vrijwilligers voortdurend mee aan de ontwikkeling van WordPress. Dit om het CMS niet alleen beter te maken, maar ook veiliger. Door alle kennis te combineren is WordPress een CMS dat meegaat met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van webdesign, SEO en niet te vergeten veiligheid. Dit is dan ook een reden waarom wij graag met WordPress werken. Het is constant in ontwikkeling om nog beter te worden.

Reden #7. WordPress websites zijn responsive

Met de opkomst van de mobiele telefoon en bijvoorbeeld de tablet wordt er steeds meer gevraagd van een website. Waar vroeger alleen een desktop versie genoeg was, moet een moderne website tegenwoordig responsive zijn en dus geschikt voor elk formaat. WordPress websites zijn responsive en hierdoor worden ze op zowel de telefoon, laptop als tablet goed getoond.

En daarom gebruiken wij WordPress

Zoals je ziet brengt WordPress vele voordelen met zich mee. Niet alleen is een WordPress website gebruiksvriendelijk en veilig, ook bied WordPress ontelbaar veel (gratis) mogelijkheden en wordt WordPress continu verder ontwikkeld. Zo werken wij alleen met de nieuwste en meest betrouwbare technologie. Wil jij nu ook een WordPress website laten maken? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden met je!


Contact opnemen

Ook leuk om te lezen

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic
eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Gerelateerde blogs

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier