4 minuten leestijd

28 januari 2024

Dit zijn de redenen waarom jij een website nodig hebt!

Vroeger was het hebben van een website een luxe. Zeker als bedrijf was dit lang niet vanzelfsprekend. Tegenwoordig kan een bedrijf niet meer zonder een website. In de afgelopen decennia is de noodzaak van een goede website steeds belangrijker geworden. Bij DLogic verwachten we dat dit nog de komende jaren doorzet. Websites in combinatie met full concept webdesign zijn in 2050 onmisbaar.

In dit artikel leggen we uit waarom jij een website echt nodig hebt en hoe je dit het beste kunt realiseren.

Waarom een website belangrijk is?

Dat vonden we bij DLogic een logische én goede vraag. Is een website in 2024 nog wel belangrijk? Zo ja, wat zijn dan redenen waar je rekening mee moet houden? We zetten het overzichtelijk voor je neer.

Je website als informatiebron

We trappen af met een van de belangrijkste redenen waarom het hebben van een website onmisbaar is: informeren. Een website werkt voor veel bedrijven als platform waar klanten, medewerkers of managers informatie kunnen ophalen of uitwisselen.

Je website is een informatiebron voor degene die dit nodig heeft. Jouw website is dé plek waar klanten, medewerkers en partners alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Het is jouw digitale centrum waar alle informatie beschikbaar is.

Altijd bereikbaar

Het internet is bedoeld om vragen te beantwoorden. Vragen die over van alles kunnen gaan. Zoals bijvoorbeeld jouw product of dienst. En wie kan de bezoeker beter helpen dan jij? Een website biedt de mogelijkheid om buiten kantooruren informatie op te vragen of contact op te nemen met een merk. Hoe beter hij of zij wordt geholpen, des te sneller hij of zij voor jou zal kiezen.

Iets met een online visitekaartje

Je walgt misschien van de uitspraak, maar een website is écht een visitekaartje. Mensen die niet of nauwelijks van jouw merk hebben gehoord, zien in één oogopslag wie je bent, wat je doet én waarom je anders bent dan de concurrent. Het geven van een fysiek visitekaartje is niet meer van deze tijd. Geef dus in plaats daarvan gewoon de URL van je website! Met heldere branding kom je al ver.

Nieuwe mensen bereiken

Moeite met het vinden van nieuwe klanten? Dan kan een website je hierbij helpen. Misschien nog wel belangrijker dan het hebben van een online visitekaartje of digitale klantenservice, is namelijk het binnenhalen van nieuwe klanten. En het internet is een web van mensen die op zoek zijn naar hulp of informatie.

Door middel van goede online marketing hengel jij verkeer binnen en weet jij bezoekers te overtuigen dat jouw product of dienst de oplossing is waar ze naar zoeken. Hoe meer mensen jij op je website krijgt, des te beter jouw website wordt gevonden. En een website die goed gevonden wordt, zorgt weer voor meer mensen. En hopelijk meer klanten!

Centrale spil

In de huidige online wereld staat jouw website centraal. Dat is de plek waar je doelgroep een actie moet uitvoeren. Van het inschrijven op een nieuwsbrief tot het bestellen van de gewenste producten. Het gebeurt op jouw website. Alle andere kanalen zorgen voor een continue aanwas van verkeer op je website.

Geloofwaardigheid van je bedrijf

Een betrouwbaar bedrijf is een succesvol bedrijf. Het liefst delen we zoveel mogelijk persoonlijke dingen op het internet en is wat we doen nooit meer écht privé. Dit betekent dat bedrijven die iets te verbergen hebben, het niet lang volhouden in 2024. Eerlijkheid en transparantie is dus extra belangrijk voor merken. Een sterke website helpt bij het creëren van vertrouwen. Je geloofwaardigheid zorgt op zijn beurt weer voor meer klanten.

Genereren van omzet

Tot slot de meest voornaamste (en misschien wel de meest voor de hand liggende) reden waarom het hebben van een website belangrijk is: het maken van winst. Omzet draaien anno 2024 gebeurt online. En daar is een webshop het centrale punt in.

Dit kan zijn in de vorm van een online webwinkel, waar klanten producten in een winkelmandje kunnen stoppen om vervolgens via de post hun bestelling te ontvangen. Maar een website is ook nodig wanneer je een dienst verkoopt.

Er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom een website nodig is. Heb je aanvullingen op onze lijst? Geef het vooral aan, voegen wij het direct toe ????

Meer dan online aanwezigheid

Een website in 2024 is meer dan een online aanwezigheid; het is een essentieel onderdeel van jouw strategie om te groeien, te verbinden en te slagen in jouw bedrijf. Jij hebt de controle over je online imago en kunt de interactie met je klanten op jouw voorwaarden vormgeven. Een website is jouw digitale thuisbasis, waar alles samenkomt.

Je eigen website realiseren?

In het navigeren door de digitale wereld van 2024, is het essentieel om de juiste partner aan je zijde te hebben. DLogic is precies die partner die je nodig hebt voor het creëren van jouw perfecte website. Van het eerste ontwerp tot aan de uiteindelijke oplevering, wij denken met je mee in elk aspect van het proces. Of je nu op zoek bent naar een uniek design, geavanceerde functionaliteiten of een naadloze gebruikerservaring, DLogic levert alles wat nodig is om jouw online aanwezigheid te transformeren in een dynamische en succesvolle onderneming.

Met onze expertise en toewijding ben je verzekerd van een website die niet alleen voldoet aan jouw huidige behoeften, maar ook klaar is voor de toekomst. Neem vandaag nog contact op met de specialisten van DLogic.

Ook leuk om te lezen

De noodzaak van server side tagging voor jouw website | DLogic
Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Gerelateerde blogs

De noodzaak van server side tagging voor jouw website | DLogic

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier