3 minuten leestijd

12 maart 2024

Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Waarom zou je kiezen voor een nieuwe website en is dit echt nodig? Wij nemen je mee in een aantal voor- en nadelen van een nieuwe website.

Waarom kiezen voor een nieuwe
website? De voor- en nadelen

Waarom zou je kiezen voor een nieuwe website en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Het vernieuwen van je website is een aardige investering waar je vaak goed over nadenkt. Is een nieuwe website wel écht nodig en wanneer is jouw website daadwerkelijk aan vernieuwing toe? Allemaal vragen waarvan we ons goed kunnen voorstellen dat je ze hebt. Daarom nemen we je in deze blog mee in een aantal redenen om voor een nieuwe website te kiezen en de voor- en nadelen van zo’n vernieuwde website.

Waarom een nieuwe website?
Een nieuwe website komt niet zomaar aanvliegen. Hier komen weloverwogen keuzes bij kijken die aansluiten op jouw bedrijfsdoelen. Daarnaast zit er tijd en werk in het vernieuwen van een website (lucky you, daar kunnen wij uitstekend bij helpen ????). Maar wat zijn signalen waaruit je kunt opmaken dat jouw website toe is aan vernieuwing?

Updates en optimalisaties zijn niet meer mogelijk
Wanneer de technologie achter jouw website flink verouderd is, kan het zijn dat er geen updates meer beschikbaar zijn voor jouw website. Dit is een duidelijk signaal dat jouw website aan vernieuwing toe is. Met updates en optimalisaties zorg je namelijk voor een optimale gebruikerservaring en wanneer je dit niet meer kunt bieden loop je de kans dat jouw doelgroep eerder afhaakt.

Geen optimale ervaring op mobiel
De mobiele ervaring van jouw website wordt steeds belangrijker. Vooral verouderde websites hebben moeite met het bieden van die ervaring. Tijd voor een upgrade dus, want al die mobiele bezoekers wil je niet mislopen!

Verouderd webdesign
Jouw website is jouw visitekaartje. Tegenwoordig zijn merkidentiteit en persoonlijkheid belangrijker dan ooit en jouw website is hét platform waarop je dit naar voren wilt brengen. Met een sterk verouderd webdesign wordt dit steeds lastiger en kan het voorkomen dat je geen of weinig aanpassingen door kunt voeren.

Voordelen van een nieuwe website
Goed, nu hebben we inzicht in een aantal signalen die aangeven dat jouw website aan vernieuwing toe is. Benieuwd naar meer van die signalen? We vertellen je graag meer over de redenen waarom jij een nieuwe website nodig hebt! Maar hoe zit het met de voor- en nadelen? Want wat ga je uiteindelijk merken van die nieuwe website en waar kun je je op voorbereiden?

Verbeterde gebruikservaring
Een vernieuwde website biedt een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring voor jouw bezoekers. Dat is niet alleen aangenaam voor de gebruiker, maar verhoogt ook de kans op conversie.

Geoptimaliseerd voor de zoekmachine
Vernieuwde website zijn vaak beter geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Dit betekent een hogere ranking, meer zichtbaarheid en dus meer verkeer!

Snellere laadtijden
Wanneer je jouw website laat vernieuwen wordt er uiteraard gewerkt aan snellere laadtijden. Dit is essentieel voor het vasthouden en verbeteren van de gebruikerservaring.

Verbeterde beveiliging
Nieuwe websites kunnen gebruikmaken van verbeterde beveiligingsmethoden om gegevens te beschermen en vertrouwen bij de gebruiker op te bouwen. Ook niet geheel onbelangrijk.

Nadelen van een nieuwe website
Naast voordelen neemt een nieuwe website ook een aantal nadelen met zich mee. Ook deze zijn belangrijk om mee te nemen in jouw overweging.

Kosten
Zoals we al eerder aangaven, vraagt een nieuwe website om een aardige investering wanneer je het goed wilt doen. Zowel in kosten als in tijd.

Tijdsinvestering
Het proces van het ontwerpen en creëren van een nieuwe website vraagt om de nodige tijd, vooral als het gaat om maatwerk. Benieuwd hoe lang het traject van jouw website ongeveer in beslag neemt? Wij geven je graag meer informatie over het laten maken van een nieuwe website!

Opstartfase en testen
Iedere nieuwe website vraagt om de nodige verbeteringen. In de opstartfase loop je vaak nog tegen een aantal verbeterpunten of kleine bugs aan. Deze zijn uiteraard zo op te lossen, maar in veel gevallen niet te voorkomen. Zonder wrijving geen glans, zeggen ze dan toch? ????

Toe aan een nieuwe website?
Is jouw website toe aan vernieuwing of ben je nieuwsgierig naar meer informatie na het lezen van deze blog? Onze specialisten helpen je graag verder met een advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Ook leuk om te lezen

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic
Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic
Stop met wat je aan het doen bent! Wij hebben namelijk een mega tip met betrekking tot de e-mails die je verzendt:
Dit zijn de redenen waarom jij een website nodig hebt!

Gerelateerde blogs

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic

Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic

Stop met wat je aan het doen bent! Wij hebben namelijk een mega tip met betrekking tot de e-mails die je verzendt:

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier