3 minuten leestijd

26 maart 2024

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic

Overweeg jij een meertalige WordPress website of ben je benieuwd naar de voordelen hiervan? Wij vertellen je graag meer!

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website?

Wanneer je een breed publiek wilt bereiken met jouw website ben je het er misschien wel mee eens dat het hebben van een meertalige website geen overbodige luxe is. Maar hoe pak je dat aan en wat zijn de mogelijkheden als het aankomt op een meertalige WordPress website? Allereerst is het goed om te weten dat er heel wat manieren zijn om hiermee aan de slag te gaan. Wij nemen je graag mee in deze manieren en alles waar je op moet letten wanneer je hiervoor kiest. 

Wanneer heb je een meertalige website nodig?

Het besluit om een meertalige website te ontwikkelen hangt af van verschillende factoren. Als jouw bedrijf internationaal opereert of als jouw doelgroep zich voor een groot gedeelte in het buitenland bevindt, is het bijna essentieel. Het is ook belangrijk wanneer je jouw marktbereik wilt uitbreiden naar nieuwe regio’s waar jouw huidige taal niet de primaire taal is. 

Tof, maar wat zijn de voordelen?

Het hebben van een meertalige website biedt verschillende voordelen. Wij nemen je graag mee in een aantal van deze voordelen!

Verbeterde gebruikerservaring

Allereerst biedt een meertalige website een verbeterde gebruikerservaring. Dit doordat bezoekers de informatie op jouw website in hun eigen taal kunnen lezen. Ideaal! het feit dat websitebezoekers de informatie op jouw site in hun eigen taal kunnen lezen zorgt er in veel gevallen voor dat bezoekers langer op jouw website blijven hangen. 

Verbeterde SEO-prestaties

Vanuit een SEO-perspectief helpt een meertalige website om een hogere ranking in de zoekmachines te bereiken. Dit omdat de content op jouw site aansluit bij zoekopdrachten in verschillende talen. 

Meer geloofwaardigheid

Een website in meerdere talen verhoogt de geloofwaardigheid van jouw bedrijf. Dit omdat je laat zien dat je waarde hecht aan diverse klantgroepen. 

Domeinbeheer voor een meertalige website

Goed, nu we je meegenomen hebben in de redenen en voordelen van een website in meerdere talen is het tijd voor de praktische kant. Wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken en hoe zit het met het domein?

Het beheren van domeinen op een meertalige website kan complex zijn. Je moet beslissen of je subdomeinen, subdirectories of zelfs aparte domeinen voor iedere taal wilt gebruiken. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw SEO-strategie en de structuur van jouw website. 

Vind je het lastig om een juiste keuze te maken in het domeinbeheer of ben je totaal niet thuis in het stukje hosting en onderhoud? No worries, wij wel ????. Voel je vooral vrij om eens contact met ons op te nemen en om advies te vragen. 

Wat moet je allemaal vertalen?

Bij het vertalen is het niet alleen belangrijk om de tekstuele inhoud te vertalen, maar ook andere elementen zoals meta-tags, beschrijvingen en zelfs afbeeldingsnamen. Dit zorgt voor een volledig geïntegreerde ervaring voor gebruikers in verschillende talen. 

Heb je ook aan de afbeeldingen gedacht?

Zoals hierboven beschreven is ook het vertalen van afbeeldingsnamen belangrijk wanneer je aan de slag gaat met een meertalige website. Zo wil je de bestandsnamen van jouw beeldmateriaal het liefst in de moedertaal op de website zetten. Dit draagt niet alleen bij aan de SEO, maar verbetert ook de gebruikerservaring doordat afbeeldingen relevanter en herkenbaarder worden voor bezoekers. 

Aan de slag met vertalen

het vertalen van een website kan een uitdagende taak zijn. Het is aan te raden om professionele vertalers in te schakelen of om gebruik te maken van betrouwbare en kwalitatieve vertaalplugins, die zo min mogelijk invloed hebben op de snelheid en prestaties van jouw website. Voorbeelden van kwalitatieve vertaalplugins voor een WordPress website zijn:

  • Polylang
  • WPML

Wanneer je dit proces helemaal goed wilt aanpakken is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met cultuurverschillen en de tone of voice hierop aan te passen.

Help needed?

Heb jij hulp nodig bij het vertalen van jouw WordPress website of wil je een meertalige WordPress website laten maken from scratch? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes en het creëren van een toffe website die al jouw doelgroepen perfect bedient. Nieuwsgierig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek alles wat mogelijk is!

Ook leuk om te lezen

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic
eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Gerelateerde blogs

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier