3 minuten leestijd

29 februari 2024

Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic

Foto’s en video’s worden steeds belangrijker voor jouw website. Maar hoe maak je hier de juiste keuzes in en kunnen stockfoto’s in 2024 nog wel?

Wat voor foto’s kies jij voor jouw website?

Foto’s en video’s op je website worden steeds belangrijker. Wanneer mensen jouw website bezoeken, trekken foto’s vaak als eerst de aandacht. Daarnaast hebben foto’s een grote invloed op de sfeer en uitstraling van jouw website. Niet geheel onlogisch dus dat het kiezen van goed beeldmateriaal mega belangrijk is. Maar wanneer is iets goed beeldmateriaal en zijn stockfoto’s in 2024 nog geaccepteerd? In deze blog vertellen wij je alles! 

 

Waarom foto’s op je website belangrijk zijn

We kunnen je talloze redenen geven waarom foto’s mega belangrijk zijn voor jouw website. Eerder schreven we een blog over de kracht van fotografie in jouw webdesign en alles wat hierbij komt kijken. 

Met fotografie creëer je vertrouwen en kwaliteit op je website en versterk je jouw branding. Daarnaast maakt goede fotografie jouw online plekje een stuk persoonlijker. Benieuwd naar meer over de kracht van fotografie op websites? Neem dan ook eens een kijkje bij deze blog!

 

Stockfoto’s, kan dat eigenlijk nog?

Wanneer je niet direct beschikking hebt over eigen beeldmateriaal is het verleidelijk om te kiezen voor stockfoto’s. Deze zijn makkelijk te vinden op het internet, goedkoop (of zelfs gratis) en lijken een prima alternatief. Maar niets is minder waar: in 2024 is het gebruik van stockfoto’s stiekem best wel een no-go. Waarom? Wij geven je graag een aantal redenen!

Vermijd onpersoonlijke foto’s op je website

Persoonlijkheid, transparantie en originaliteit: dit zijn allemaal kernwaarden die in de digitale wereld van nu onmisbaar zijn. Juist met beeldmateriaal kun je inspelen op deze elementen. 

Stockfoto’s zijn algemene afbeeldingen uit een supergrote database waar zo ongeveer iedereen toegang toe heeft. Daarmee zijn dit soort foto’s allesbehalve persoonijk en origineel. Een echte no-go dus. ????

Herkenbaar en menselijk?

Één van de doelen die je waarschijnlijk met je website wilt bereiken is het wekken van vertrouwen bij je doelgroep. Foto’s waarop collega’s en/of elementen uit jouw eigen organisatie staan dragen hier flink aan bij. Wanneer de foto’s op jouw website erg algemeen zijn en weinig laten zien van jouw organisatie kan dit averechts werken. 

Uniek blijven?

Wanneer je gebruikmaakt van stockafbeeldingen kun je de klok erop gelijkzetten dat de afbeeldingen die je gekozen hebt op talloze andere websites te vinden zijn. In een wereld waarin (bijna) al jouw concurrenten óók online aanwezig zijn wil je je juist onderscheiden. Daar dragen stockfoto’s allesbehalve aan bij. 

 

Waar kies je wél voor dan?

Bij het kiezen van foto’s voor je website is het belangrijk om te gaan voor foto’s die écht bij jouw bedrijf passen en de identiteit van jouw producten en jouw team uitstralen. Daarom is het mega waardevol om te investeren in professionele fotografie als dit binnen jouw budget past. Zo creëer je een eigen database om zowel op jouw website als op social media en andere online kanalen een eigen identiteit naar buiten te brengen. 

 

Aan de slag met foto’s voor jouw website

Ben jij toe aan fris beeldmateriaal en kun je hier hulp bij gebruiken? Wij helpen je graag om de juiste sfeer, producten en toegevoegde waarde van jouw bedrijf perfect vast te leggen. Onze fotografe Kirsten brengt jouw verhaal tot leven in beelden die blijven hangen. Benieuwd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

 

Ook leuk om te lezen

De noodzaak van server side tagging voor jouw website | DLogic
Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Gerelateerde blogs

De noodzaak van server side tagging voor jouw website | DLogic

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier