Stap voor stap: Hoe je een blog maakt in WordPress

Als bestaande klant met een WordPress-website, ben je al bekend met het platform en klaar om aan de slag te gaan met het maken van blogberichten. In deze gids laten we je stap voor stap zien hoe je dit doet.

Stap 1: Inloggen bij je bestaande WordPress website

Het eerste wat je moet doen om een nieuwe blogpost toe te voegen of je bestaande blog bij te werken in WordPress, is inloggen bij je bestaande WordPress website:

1. Open je webbrowser en ga naar het adres van je WordPress-website. Dit kan zijn “www.jouwwebsite.com/wp-admin” of een andere URL die je hebt ingesteld.
  2. Voer je inloggegevens in. Dit omvat meestal een gebruikersnaam en een wachtwoord.
  3. Klik op “Inloggen” om toegang te krijgen tot het WordPress dashboard.

Nu je bent ingelogd, kun je doorgaan met het maken van je blog bericht.

Stap 2: Bericht toevoegen

1. Klik in het WordPress-dashboard op “Berichten” in de zijbalk en vervolgens op “Nieuw bericht toevoegen.”
  2. Geef je bericht een titel in het daarvoor bestemde veld.
  3. Voeg de inhoud van je bericht toe in het tekstvak onder de titel. Je kunt de tekst opmaken, links invoegen, afbeeldingen toevoegen en meer met behulp van de teksteditor.
  4. Gebruik de blok-editor om je bericht verder aan te passen en elementen zoals afbeeldingen, koppen en lijsten toe te voegen.

Stap 3: Categorieën en Tags

Categorieën en tags helpen je om je blog berichten te organiseren en te markeren voor je lezers. Aan de rechterkant van de bericht bewerker kun je categorieën toevoegen en tags invoeren die relevant zijn voor je bericht.

Stap 4: Afbeeldingen en Media

Om afbeeldingen of andere media aan je bericht toe te voegen, klik je op de “Media toevoegen” knop bovenaan de editor. Je kunt bestaande media kiezen of nieuwe media uploaden.

Stap 5: Voorbeeld en Publiceren

Voordat je je bericht live zet, kun je een voorbeeld bekijken om te zien hoe het eruit zal zien op je website. Klik op de “Voorbeeld” knop om dit te doen. Als je tevreden bent, kun je je bericht publiceren door op de “Publiceren” knop te klikken.

Stap 6: Delen met je lezers

Nadat je je bericht hebt gepubliceerd, is het tijd om het te delen met je lezers. Gebruik sociale media, nieuwsbrieven of andere communicatiekanalen om je blog bericht onder de aandacht te brengen.

Dit zijn de essentiële stappen om een blog bericht toe te voegen of bij te werken op je bestaande WordPress-website. Je kunt deze stappen aanpassen en uitbreiden naar gelang je specifieke behoeften en wensen. Veel succes met het creëren van boeiende en informatieve blog content voor je website!

Ook leuk om te lezen

Het testen van je spam score van e-mails op een makkelijke manier
Wat is een meta beschrijving?
Een e-mailadres aanmaken in DirectAdmin
Gebruik van de Incognitomodus in Google Chrome
Wat is SEO en hoe helpt de Yoast plugin voor WordPress?

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier