Op zoek naar de PHP-versie van je website

Op zoek naar de PHP-versie van je website

Om ervoor te zorgen dat je website op rolletjes blijft lopen, is het van groot belang om regelmatig de PHP-versie te controleren en eventueel bij te werken. Het is mogelijk om direct via het dashboard van je website inzicht te krijgen in de actuele PHP-versie van je server. Hier volgt een gedetailleerde handleiding om deze waardevolle informatie op te snorren:

Stap 1: Aanmelden
Betreed het dashboard van je website door simpelweg “/wp-admin” aan het einde van de URL van je website toe te voegen en vervolgens je inloggegevens in te voeren.

Stap 2: Navigeer naar Gereedschap
Nadat je succesvol bent ingelogd, vind je aan de linkerzijde van het scherm een menu. Hierin tref je de optie “Gereedschap” aan. Klik hierop om verder te gaan.

Stap 3: Toegang tot Sitediagnose
Binnen de sectie “Gereedschap” vind je de keuze genaamd “Siteanalyse.” Selecteer deze om toegang te krijgen tot de details van je website.

Stap 4: Ga naar het Informatie tabblad
Binnen het menu van de Sitediagnose zoek je naar het tabblad met de naam ‘Informatie’ en klik je hierop. Dit tabblad biedt je allerlei relevante informatie met betrekking tot je website en server.

Stap 5: Onderzoek Server gegevens
Na het aanklikken van het tabblad ‘Informatie’, ga je op zoek naar de sectie met de naam ‘Server’. Hier vind je de benodigde serverinformatie, inclusief de actieve PHP-versie.

Aanvullende Informatie
In deze sectie tref je de huidige actieve PHP-versie van je server aan. Het is van groot belang om deze regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie om zo de veiligheid, snelheid en compatibiliteit van je website te waarborgen.

Diversiteit aan PHP-versies
PHP kent meerdere versies, en het is cruciaal om een versie te gebruiken die nog ondersteuning krijgt. Oudere versies worden namelijk niet langer voorzien van beveiligingsupdates, wat je website kwetsbaar maakt voor potentiële aanvallen.

Updates
Wil je je PHP-versie bijwerken, neem dan contact op met je hostingprovider of de systeembeheerder. Sommige providers bieden een optie in het controlepaneel waarmee je dit zelf kunt doen, terwijl anderen dit graag voor je regelen.

Compatibiliteit
Voorafgaand aan het bijwerken van de PHP-versie is het raadzaam om te controleren of je website, plugins en thema’s compatibel zijn met de nieuwe versie. Zo voorkom je mogelijke problemen en downtime.

Door geregeld de PHP-versie van je server te inspecteren en zo nodig bij te werken, waarborg je de optimale werking en veiligheid van je website.

Voorbeeld van PHP versie

Ook leuk om te lezen

Het testen van je spam score van e-mails op een makkelijke manier
E-mail instellen op een iPhone
E-mail instellen in Outlook
Wat zijn de juiste email-instellingen?
Hoe kom ik in mijn webmail?

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier