Handleiding: IMAP e-mail ophalen in Gmail

Welkom bij onze kennisbank! In deze handleiding gaan we je stap voor stap begeleiden bij het instellen van IMAP om e-mails op te halen in Gmail. IMAP (Internet Message Access Protocol) is een handige manier om je e-mails op verschillende apparaten te synchroniseren. Volg de onderstaande stappen om IMAP in te stellen voor je Gmail-account.

Stap 1: Open Gmail en log in
Ga naar de Gmail-website (www.gmail.com) en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Ga naar de instellingen
Eenmaal ingelogd, klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het Gmail-venster. In het drop-down menu dat verschijnt, selecteer je ‘Alle instellingen weergeven’.

Stap 3: Ga naar het tabblad ‘Accounts en import’
Binnen de instellingen klik je op het tabblad ‘Accounts en import’. Hier vind je opties met betrekking tot het beheren van je e-mailaccounts.

Stap 4: Selecteer ‘E-mail ophalen van andere accounts’
Klik op de optie ‘E-mail ophalen van andere accounts’ om toegang te krijgen tot de instellingen voor het toevoegen van een extern e-mailaccount.

Stap 5: Kies ‘Een ander e-mailaccount’
Hier selecteer je de optie ‘Een ander e-mailaccount’ en voer je het e-mailadres in van het account dat je wilt toevoegen.

Stap 6: Voer je inloggegevens in
Vul de vereiste informatie in, inclusief je gebruikersnaam, wachtwoord en de IMAP-servergegevens van je e-mailprovider. Deze informatie kan worden verkregen van je e-mailprovider of de beheerder van je e-mailserver.
* IMAP-server: Typ de IMAP-server van je e-mailprovider.
* Poort: De standaard IMAP-poort is 993.
* Beveiligde verbinding: Kies ‘SSL/TLS’ voor een beveiligde verbinding.

Stap 7: Klik op ‘Account toevoegen’
Zodra alle vereiste informatie is ingevoerd, klik je op ‘Account toevoegen’. Gmail zal proberen verbinding te maken met het opgegeven e-mailaccount via IMAP.

Stap 8: Bevestig instellingen
Controleer of alles correct is ingesteld. Als alles in orde is, kun je nu e-mails ophalen van het toegevoegde account via IMAP.

Ook leuk om te lezen

Het testen van je spam score van e-mails op een makkelijke manier
E-mail instellen op een iPhone
E-mail instellen in Outlook
Wat zijn de juiste email-instellingen?
Hoe kom ik in mijn webmail?

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier