blog

Internet Explorer 7 hopeloos verouderd

Op veel websites tref je tegenwoordig de volgende mededeling aan:  ‘Deze site wordt niet ondersteund door een webbrowser lager dan Internet Explorer 8’. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

De webbrowser is het venster waarin het internet wordt weergegeven; het zorgt ervoor dat u op dit moment dit nieuwsbericht kunt lezen. Internet Explorer (IE) is één van de populairste en meest standaard webbrowsers, maar omdat het internet continu in beweging is worden er regelmatig nieuwe versies van Explorer uitgebracht.

Inmiddels is Internet Explorer toe aan de elfde versie. Dit betekent dat IE7 niet langer wordt geupdate en daardoor bepaalde nieuwe technische toepassingen op websites niet meer ondersteunt. Dit uit zich in het langzaam laden van webpagina’s, het niet langer kunnen afspelen van video’s of animaties op websites of in het verkeerd weergeven van pagina’s. Dat is natuurlijk vervelend maar ernstiger is dat voor IE7 ook geen nieuwe beveiligingsupdates meer uitkomen. Hierdoor is surfen op internet met deze browser niet veilig meer.

Logisch dus dat we bij Dlogic al lang geen websites meer maken voor deze verouderde, onveilige en trage browser. Maakt u nog gebruik van Internet Explorer 7, stap dan over naar een nieuwere versie.
Zo weet u zeker dat alle websites optimaal worden weergegeven en dat u geen onnodige veiligheidsrisico’s loopt. Hulp nodig? Dlogic adviseert u graag.

Recente blogs

Een gewaarschuwd mens telt voor twee | DLogic

Jouw websitebezoekers herkennen met Leadinfo? | DLogic

Wat is UX design? | DLogic Webdesign bureau