blog

Google alerter op onveilige websites in Chrome

Vanaf januari 2017 gaat Google in Chrome alle onbeveiligde websites markeren als onveilig. Elke website zonder SSL-certificaat, dat zorgt voor versleuteling van informatie en te herkennen is aan de https in de browser, krijgt voortaan de melding ‘not secure’. Ook worden niet-beveiligde websites lager in de zoekresultaten van Google geplaatst.

Not secure

Google is al enige tijd bezig de beveiliging van websites te stimuleren; vanaf 2017 geldt voor sites die gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens verwerken of een invulformulier bevatten, dat deze in Chrome de melding ‘not secure’ krijgen, rood kleuren en een waarschuwingsdriehoek in de browser krijgen. Op niet al te lange termijn zal Google dit ook gaan doen bij reguliere webpagina’s die geen gevoelige informatie verwerken.

Verminderde resultaten

De aankondiging van Google is een belangrijke: Chrome heeft een marktaandeel van bijna 73 procent. De verwachting is dan ook dat andere browsers zoals Firefox binnen niet al te lange tijd de richtlijnen van Chrome zullen overnemen. Het is dus ten zeerste aan te raden ervoor te zorgen dat websites zijn voorzien van een  SSL-certificaat en dat sites geen verouderde certificaten bevatten. Dit kan namelijk nadelig zijn voor zowel de zoekresultaten als voor bezoekersaantallen, omdat bezoekers niet snel geneigd zijn om door te klikken of bijvoorbeeld een aankoop te doen op een website die is gemarkeerd als onveilig.

Beveiligen en optimaliseren

Bij Dlogic raden we nieuwe webklanten dan ook altijd aan om hun website te beveiligen met een SSL-certificaat. Zo weten u en de bezoekers van uw website dat gegevens als login-informatie, creditcard- en andere persoonlijke gegevens en online accounts versleuteld en dus minder kwetsbaar zijn. Mocht uw website of webshop nog niet zijn voorzien van een dergelijk certificaat of is het beveiligingscertificaat verouderd, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het beveiligen van uw site, in samenwerking met de webhost, en geven advies over hoe u de beveiliging van uw website kunt optimaliseren.

Contactgevens Dlogic

Adres: Bredaseweg 7
4881 DC Zundert

Email: info@dlogic.nl
Tel: +31(0)76-820-0181

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 17:00uur

Recente blogs

Waarom overstappen naar Google Analytics 4?| DLogic

Een gewaarschuwd mens telt voor twee | DLogic

Jouw websitebezoekers herkennen met Leadinfo? | DLogic