Interne briefing fotografie

In navolging van onze interne briefing voor de fotografie, willen we ervoor zorgen dat we alle benodigde informatie verzamelen om jouw en de programmeur zijn werk makkelijker te maken. Hieronder vind je een aantal vragen en punten die intern verzameld zouden moeten worden:

1
Algemene informatie
2
Ontwerpeisen 1/3
3
Ontwerpeisen 2/3
4
Ontwerpeisen 3/3

Algemene informatie:

Naam van het bedrijf/organisatie:
Contactpersoon:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Website:

Ontwerpeisen:

1. Welke formaten adviseert de UX designer:
Welke specifieke afmetingen en formaten worden geadviseerd door de UX designer voor de afbeeldingen op de website? Bijvoorbeeld voor afbeeldingen op de homepage, productpagina's, achtergrondafbeeldingen, enzovoort.
Team foto formaten voor op de site:
Welke formaten en resoluties zijn nodig voor de teamfoto's die op de website worden geplaatst? Moeten deze foto's bijgesneden worden naar een specifiek formaat?
3. Afbeeldingen voor specifieke secties of functies:
Zijn er specifieke secties of functies op de website waarvoor afbeeldingen nodig zijn? Zo ja, wat zijn de vereisten voor deze afbeeldingen? Denk aan banners, sliders, portfolio's, productgalerijen, enzovoort.

Ontwerpeisen:

4. Gewenste stijl en uitstraling
Wat is de gewenste stijl en uitstraling voor de afbeeldingen op de website? Moeten ze bijvoorbeeld een bepaalde sfeer uitstralen, passen bij de merkidentiteit, of moeten ze juist neutraal en professioneel zijn?
5. Deadline voor het aanleveren van de foto's:
Wat is de deadline voor het aanleveren van de foto's voor de website? Dit helpt ons om ons projectplan en de ontwikkeling van de website op tijd af te stemmen.
6. Aanwezige beeldbank of specifieke afbeeldingen:
Zijn er al afbeeldingen beschikbaar in de beeldbank die gebruikt kunnen worden voor de website? Zo ja, welke afbeeldingen zijn dat en hoe kunnen we toegang krijgen tot deze beeldbank?
7. Belangrijke details voor productfoto's (indien van toepassing):
Voor e-commerce websites: Welke details moeten zichtbaar zijn op de productfoto's, zoals kleur, textuur, grootte, etc.? Zijn er specifieke richtlijnen voor het fotograferen van producten?
8. Beeldbewerking en retoucheerbehoeften:
Zijn er specifieke eisen met betrekking tot beeldbewerking en retoucheren van de foto's? Moeten er bijvoorbeeld achtergronden worden verwijderd, kleuren worden aangepast, of moeten er andere bewerkingen worden uitgevoerd?
Voorkeur voor gebruik van stockfoto's:
Als er stockfoto's worden gebruikt, heeft de klant dan een voorkeur voor specifieke stockfoto-websites of -bronnen? Zijn er specifieke zoektermen of criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van stockfoto's?
Bedankt voor jullie medewerking en input!

Met vriendelijke groet,

Team DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier