blog

Ernstig lek in WordPress zorgt voor hack

Het is de nachtmerrie van elke organisatie met een website: gehackt worden. De site kan zo (tijdelijk) onbruikbaar worden of beheerders hebben geen invloed meer op de inhoud van de website. Hartstikke onhandig natuurlijk, zeker als een bedrijf dagelijks afhankelijk is van de website voor online profilering of de verkoop van producten. En een gehackte website herstellen is vaak lastig en tijdrovend.

Recente hack
Pas geleden nog was het op flinke schaal raak: een groot aantal websites dat draaide op de WordPress-versies 4.7 en 4.7.1 werd slachtoffer van een hacker die zichzelf MuhmadEmad noemde. Deze hacker kaapte de sites en plaatste hierop een bericht waarin hij steun betuigde aan de Koerdische Peshmerga-strijders. Dit lukte hem via een lek in WordPress, en omdat dit platform erg populair raakte de hack redelijk veel websites. WordPress lanceerde hierna snel een nieuwe versie waarin het lek was gedicht.

Snel schakelen
Maar ondertussen zaten de eigenaren van de getroffen sites met een hack. Ook een aantal klanten van Dlogic kreeg hier helaas mee te maken en trok direct aan de bel. Gelukkig kon ons team de problemen spoedig oplossen door de websites te updaten naar de nieuwste versie van WordPress. Toch toont deze hack aan hoe kwetsbaar sites zijn als ze niet regelmatig worden ge-update en hoeveel ellende dit veroorzaakt.

Updateservice
Dlogic raadt dan ook aan om ervoor te zorgen dat websites altijd in de meest recente en dus veiligste versie van WordPress draaien. Dit kunnen organisaties zelf doen, maar dat kan onhandig en tijdrovend zijn voor wie hier geen verstand van heeft. Dlogic kan u hier uiteraard bij helpen! Daarnaast zijn we volop bezig met het optimaliseren en uitbreiden van deze service; meer nieuws hierover volgt snel.

Meer weten over het updaten en beveiligen van uw website? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Recente blogs

Waarom overstappen naar Google Analytics 4?| DLogic

Een gewaarschuwd mens telt voor twee | DLogic

Jouw websitebezoekers herkennen met Leadinfo? | DLogic