blog

Dlogic realiseert moderne nieuwe website voor Bedrijvenkring Zundert

Informatieplatform dat helemaal 2017 is

Een aantrekkelijke en informatieve website voor zowel ondernemers als bestuursleden, daar ontbrak het bij Bedrijvenkring Zundert nog aan. De organisatie heeft een actieve achterban en wilde graag dat deze via de website op de hoogte gebracht en gehouden kon worden, iets wat met de verouderde site erg moeizaam ging. Dlogic ging met dit project aan de slag en ontwikkelde een informatievoorzienings- en registratieplatform verpakt in een moderne website.

Verouderd en onhandig
De behoefte aan een nieuwe website voor Bedrijvenkring Zundert ontstond eigenlijk vanuit de verouderde uitstraling van de voorgaande site legt Ron de Bruijn, bestuurslid van BKZ, uit. “Deze was zeker niet meer van deze tijd. Gaandeweg is het idee gaan leven om meer met de site te gaan doen.” Zo kon het bestuur op de oude website zelf geen wijzigingen doorvoeren, maar moest dit altijd via een beheerder. En dat terwijl de belangrijkste functie van de website niet alleen het informeren van leden over het functioneren van BKZ is, maar ook over relevante actualiteiten zoals gewijzigde wet- en regelgeving en aanstaande activiteiten. Daarnaast lag er volgens Ron ook de wens om de verspreiding van de nieuwsbrief te digitaliseren.

Digitale wensen
“We streven er als BKZ naar om zoveel mogelijk met leden te werken,” zegt Ron. “We hebben daartoe bij een aantal bedrijven een prijs opgevraagd. Dlogic bleek de meest aantrekkelijke partij te zijn.” Het eisenpakket waarmee Dlogic aan de slag moest was niet mals. “We wilden een site die aansluit bij 2017, denk hierbij bijvoorbeeld aan goede weergave op tablets of smartphones. Ook was er de wens om de registratie voor activiteiten via de website te laten verlopen. Zo is er meer controle over de aanmeldingen, kan ieder lid individueel worden geïnformeerd over het evenement en de status van de aanmelding én is er minder kans op fouten bij aan- of afmelding. Daarnaast leek het ons een logische stap om digitaal een nieuwsbrief kunnen sturen, door deze te koppelen aan het aanwezige ledenbestand. En we wilden zelf in staat zijn om de inhoud van de site te kunnen beheren en aan te passen.”

Up and running
Inmiddels is www.bkzundert.nl sinds eind januari online. Vanwege serverproblemen werd dit iets later dan vooraf gepland en moest er meerdere keren getest worden voordat bepaalde delen live gingen. “De ondervonden problemen zijn adequaat opgepakt,” vertelt Ron. “Ook werd er niet moeilijk gedaan over meerwerk en dergelijke, waardoor het voor ons als bestuur een financieel goed overzichtelijk project is geworden.” Het resultaat is een frisse en heldere website die leden onder andere de mogelijkheid biedt zich via de website aan te melden voor activiteiten. De nieuwe website werd tijdens de jaarvergadering in februari officieel gepresenteerd en de nieuwe opzet werd dan ook goed ontvangen. Bij Bedrijvenkring Zundert zijn ze tevreden. “Binnen het bestuur zijn we erg positief over het eindresultaat,” aldus Ron.

 

Recente blogs

Een gewaarschuwd mens telt voor twee | DLogic

Jouw websitebezoekers herkennen met Leadinfo? | DLogic

Wat is UX design? | DLogic Webdesign bureau