blog

Content op maat

contentDe explosieve toename van het gebruik van mobiele apparaten als smartphones en tablets heeft ervoor gezorgd dat er bij het maken van een website of webshop veel aandacht is gekomen voor responsive design. Dit betekent dat de site zo is geprogrammeerd dat deze zich aanpast aan het apparaat waarop deze wordt geopend. Zo is de website op ieder scherm duidelijk en goed te bekijken en te gebruiken.

Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat bij ieder apparaat ook een andere manier van gebruik hoort. Wie op een smartphone een website bezoekt, kijkt en navigeert op een andere manier dan iemand die de site via een laptop opent. Wat als eerste getoond wordt en vooral ook hoe dit in beeld komt is dus van groot belang.

In navolging van responsive design is er daarom steeds meer aandacht voor de content van sites; het zogeheten content first principe. Bij content first wordt eerst bepaald welke informatie voor welk apparaat het meest relevant is en hoe dit het beste op het scherm getoond kan worden. Door eerst te focussen op de manier waarop iets in beeld komt en het resultaat wat hiermee bereikt dient te worden kan voor iedere device een site of shop op maat gemaakt worden.

Uiteraard vertellen we u bij DLogic graag meer over content first en de mogelijkheden voor uw website of webshop.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Recente blogs

Waarom is branding zo belangrijk? | DLogic

Daar eten we een taartje op 🥳!

Snel en efficiënt verkopen via Woocommerce en Bol.com