wordpress – ux design – migratie

In samenwerking met AI Automatisering realiseerden we onlangs een digitale transformatie. We ontwikkelden een visueel aantrekkelijke website met technische optimalisaties voor uitstekende prestaties. Daarnaast migreerden we succesvol veel content naar de nieuwe site en voegden een handige Single Sign-On (SSO) functie toe.

Over het bedrijf

A.i. Automatisering bestaan al sinds 1982. Ondanks hun 40 jarige bestaan, zijn ze jong van geest. Net als ons zijn ze gevestigd in Breda en houden ze zich bezig met het ontwikkelen van software en apps voor de assurantie branche.

Klant sinds

2021

Wat wij beheren

Onderhoud & Hosting
DLogic heeft ons super geholpen met het bouwen van onze nieuwe site

Natascha Hartendorf

Functioneel beheer

DLogic heeft ons super geholpen met het bouwen van onze nieuwe site. We hadden veel unieke wensen en daar hebben ze ons heel flexibel mee geholpen. We hopen ook in de verdere ontwikkeling van onze website op dezelfde fijne manier samen te kunnen werken. Een dikke 10 voor Dave en zijn mensen :)

Wat hebben wij gerealiseerd?

smartmockups_lo4d7fnh
Het designproces

Het designproces begon met een diepgaande analyse van de bestaande merkidentiteit en doelen van AI Automatisering. Samen met Yorick hebben we verschillende ontwerp concepten gecreëerd en aangepast, met de focus op een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke interface.

 

We luisterden naar de wensen van het AI Automatisering-team en pasten kleurenpaletten, typografie en beeldmateriaal aan om naadloos aan te sluiten bij hun branding. Door voortdurende feedback en aanpassingen hebben we een definitief ontwerp bereikt dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook de gebruikerservaring optimaliseert.

Wat hebben we qua techniek gedaan

Op het gebied van techniek hebben we de nieuwe website van AI Automatisering voorzien van een solide basis voor optimale prestaties. Onze technische inspanningen omvatten:

 

  1. Responsiviteit: We hebben ervoor gezorgd dat de website volledig responsief is, wat betekent dat deze soepel functioneert op allerlei apparaten en schermgroottes. Dit garandeert een consistente gebruikerservaring, ongeacht het gekozen apparaat.
  2. Optimalisaties: Om de laadsnelheid en prestaties te verbeteren, hebben we uitgebreide optimalisaties doorgevoerd. Hierdoor kunnen bezoekers genieten van een snelle en naadloze ervaring bij het navigeren op de website.

 

Onze technische aanpak was gericht op het creëren van een website die niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook moeiteloos functioneerde. Dit resulteerde in een gebruiksvriendelijke en technisch geavanceerde website die de doelen van AI Automatisering ondersteunt. Het was een genoegen om dit technische aspect van de transformatie te realiseren.

smartmockups_lo4dcris
smartmockups_lo72yjdk
Single Sign-On (SSO)

Bij AI Automatisering is een Single Sign-On (SSO) geïmplementeerd, waarmee klanten vanuit hun eigen systeem moeiteloos toegang krijgen tot de beveiligde omgeving achter de website. Dit betekent dat een enkel account volstaat voor inloggen op meerdere platformen, waardoor klanten niet langer meerdere inloggegevens hoeven te onthouden voor hun eigen website en platform.

Content migratie

Een cruciaal onderdeel van dit project was de naadloze overgang van bestaande content van de oude website naar de nieuwe. Wij hebben met grote zorgvuldigheid een omvangrijke hoeveelheid content gemigreerd, waarbij we ervoor zorgden dat alle informatie correct overgezet werd naar de nieuwe website.

 

In deze migratie werden we bijgestaan door het deskundige team van eRocket, dat gespecialiseerd is in technische SEO-migraties. Samen werkten we aan het optimaliseren van de content om ervoor te zorgen dat deze niet alleen probleemloos overgebracht werd, maar ook zoekmachinevriendelijk bleef.

 

Naamloos
Scherm­afbeelding 2023-10-30 om 15.26.38
Assu®Store webshop
Last but not least, heeft DLogic een webshop ontwikkeld voor AI Automatisering, in combinatie met de Single Sign On  kunnen klanten eenvoudig zelf diverse producten/diensten van AI Automatering downloaden.

Vrijblijvend kennismaken?

Als UX Designer en projectleider bij DLogic combineer ik 5 jaar ervaring in designpsychologie en gebruikerservaring, met flexibiliteit, humor en gedegen documentatie voor succesvolle projecten.

Zullen wij jou bellen?

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier