3 minuten leestijd

27 mei 2024

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic

Conversies verhogen op jouw website? Wij geven je 7 tips!

Je hebt een prachtige website, maar levert die ook de resultaten op die je voor ogen hebt? Het draait niet alleen om het aantal bezoekers, maar vooral om wat ze doen zodra ze op je website zijn. Dát is waar conversies om de hoek komen kijken. Wij delen graag 7 onmisbare tips om het conversiepercentage van jouw website een boost te geven. Ready?

 

Wat is conversiepercentage en waarom is het belangrijk?

First things first: wat is het conversiepercentage eigenlijk? Conversiepercentage is het percentage bezoekers dat een gewenste actie uitvoert op jouw website. Dat kan van alles zijn: een aankoop doen, inschrijven voor de nieuwsbrief, een whitepaper downloaden of contact opnemen. Dus hoe hoger jouw conversiepercentage, hoe beter jouw doelen behaald worden.

 

Tip 1: ken je doelgroep

De eerste stap naar een hogere conversie is het begrijpen van jouw doelgroep. Wie is jouw ideale klant? Wat zijn hun behoeften, wensen en pijnpunten? Zodra je dit helder hebt, kun je jouw website en content hier perfect op afstemmen. Zorg er dus voor dat jouw website een oplossing biedt voor de problemen van jouw doelgroep en zorg ervoor dat de website aansluit bij hun verwachtingen. 

Tip 2: optimaliseer jouw call-to-actions (CTA’s)

Jouw CTA’s zijn de knoppen of links die bezoekers aansporen om actie te ondernemen. Denk aan ‘Bestel nu’, ‘Download gratis’ of ‘Schrijf je in’. Zorg ervoor dat jouw CTA’s duidelijk, overtuigend en strategisch geplaatst zijn (onweerstaanbaar dus). Gebruik bijvoorbeeld opvallende kleuren en overtuigende teksten om bezoekers aan te moedigen om te klikken. 

 

Tip 3: hoe is de laadsnelheid van jouw website?

Niemand houdt van wachten, zeker niet online. Een trage website leidt tot frustratie en zorgt ervoor dat bezoekers afhaken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de laadsnelheid van jouw website optimaal is. Verklein afbeeldingen, gebruik coaching en kies een goede hosting provider. Een snelle website zorgt voor een betere gebruikerservaring én meer conversies. 

 

Tip 4: mobile first!

Weet jij hoeveel bezoekers jouw website via hun telefoon bezoeken? Over het algemeen zien we dat steeds meer mensen hun smartphones gebruiken om te surfen. Zorg er daarom voor dat jouw website responsive is (aanpasbaar aan verschillende schermformaten). Een mobiel vriendelijke website zorgt ervoor dat bezoekers, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken, een optimale ervaring hebben. 

 

Tip 5: overtuigende content

De content op jouw website is super belangrijk! Zorg voor duidelijke, informatieve en overtuigende teksten die aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep. Gebruik visuals zoals afbeeldingen en video’s om jouw boodschap te versterken. Heb je ook al gedacht aan reviews en cases? Dit helpt om het vertrouwen op te bouwen en bezoekers over de streep te trekken. 

 

Tip 6: navigeren kun je leren

Een overzichtelijk navigatiemenu is essentieel voor een goede gebruikerservaring. Bezoekers moeten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Gebruik dus een logische structuur, duidelijke labels en vermijd te veel subpagina’s. Een gebruiksvriendelijke website zorgt ervoor dat bezoekers langer blijven hangen en eerder geneigd zijn om te converteren. 

 

Tip 7: test en optimaliseer

Conversie-optimalisatie is een continu proces. Wat vandaag werkt, kan morgen alweer anders zijn. Test daarom regelmatig met verschillende varianten op je website, dat is ook nog eens leuk om te doen. Wel belangrijk om het analyseren van jouw website gegevens niet te vergeten. Zo kun je precies zien wat wel en niet werkt en hierop bijsturen!

 

Ben jij klaar voor meer conversies?

Met deze 7 tips ben je goed op weg om het conversiepercentage op jouw website te verhogen. Onthoud dat conversie-optimalisatie een ongoing proces is. Blijf experimenteren, testen en optimaliseren om het maximale uit jouw website te halen. 

Ben je benieuwd hoe je jouw website kunt optimaliseren voor meer conversies? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag met het vergroten van jouw online succes.

Ook leuk om te lezen

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic
eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Gerelateerde blogs

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier