blog

Beter resultaat met een SSL-certificaat

Bij Dlogic hadden we veiligheid altijd al hoog in het vaandel staan. En sinds 1 november geldt dit ook voor Google. Hun browser Chrome, die op 60 procent van de desktop-apparaten wordt gebruikt, geeft sindsdien namelijk aan of een website veilig of onveilig is, gebaseerd op het SSL-certificaat van de site. En zoals iedereen weet: onveilig schrikt af.

Zichtbaar veilig
Om bezoekers van uw website het vertrouwen te geven dat hun gegevens niet misbruikt kunnen worden, bijvoorbeeld wanneer ze een online contact- of bestelformulier invullen, is het dus essentieel om van Google het stempel ‘veilig’ te krijgen. Dit was altijd al zichtbaar aan de HTTPS die voor een url kwam, maar Google Chrome gaat hier nu nog een stap verder in. De veiligheid van een website wordt duidelijk gemaakt met een afbeelding van een groen slotje in de adresbalk. Deze markering wordt toegevoegd wanneer een site beschikt over een SSL-certificering, oftewel een versleuteling van de gebruikersgegevens.

Geen gerommel
Met een SSL-certificaat kan de bezoeker van uw website er op vertrouwen dat persoonlijke gegevens die online worden ingevuld versleuteld worden en dus niet kunnen worden onderschept. Bijvoorbeeld door inlichtingendiensten of, nog erger, kwaadwillende derden. Andersom bent u er zeker van dat de gegevens die u ontvangt van de bezoeker juist zijn en er niet mee gerommeld kan worden. Bovendien worden beveiligde websites hoger weergegeven in de zoekresultaten van Google, wat de vindbaarheid natuurlijk bevordert.

Eenvoudig regelen
Wilt u er zeker van zijn dat uw website goed beveiligd is en informatie op de juiste manier versleuteld wordt? Dlogic helpt u graag. Samen met onze hostingpartner myH2Oservers  zorgen wij ervoor dat uw website veilig en betrouwbaar is en ook als zodanig wordt erkend door Google. Hiervoor zijn verschillende SSL-certificaten verkrijgbaar; wanneer u bijvoorbeeld een webshop heeft kan het aantrekkelijk zijn om een uitgebreidere beveiliging toe te passen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden zodat uw bezoekers verzekerd zijn van optimale bescherming en u van een Google-keurmerk én betere zoekresultaten.

Recente blogs

Een gewaarschuwd mens telt voor twee | DLogic

Jouw websitebezoekers herkennen met Leadinfo? | DLogic

Wat is UX design? | DLogic Webdesign bureau