3 minuten leestijd

31 mei 2022

6 redenen waarom jij een werken-bij website nodig hebt | DLogic

6 redenen waarom jij een werken-bij website nodig hebt

Ben jij op zoek naar personeel? Een werken-bij website kan dan de oplossing zijn voor jouw bedrijf. Goed personeel is onbetaalbaar. Maar probeer dat personeel maar eens te vinden. Je moet als organisatie alles uit de kast halen om de juiste mensen te laten solliciteren op jouw vacature. In dit artikel sommen wij de 6 redenen op waarom een werken-bij website ook iets voor jouw organisatie is.

Wat is een werken-bij site?

Voordat we je de voordelen van een werken-bij site geven, is het eerst goed om te weten wat dit precies is. Met een werken-bij website bedoelen we een website die volledig gericht is op het werven van sollicitanten. Met dit soort websites heb je alle ruimte om te laten zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Op je bedrijfswebsite zal waarschijnlijk de nadruk liggen op je producten of diensten. Dat is uiteraard heel belangrijk, maar het is minder geschikt voor het werven van sollicitanten. Vaak is er op de bedrijfswebsite onvoldoende ruimte om echt alles te vertellen over het werken bij jouw organisatie. Bij een werken-bij website staan niet je producten of diensten centraal, maar de potentiële sollicitanten. Zo krijgt de potentiële sollicitant een goed beeld van het werken binnen jouw organisatie.

Waarom een werken-bij site?

Nu je goed wat een werken-bij website is, sommen we de belangrijkste redenen voor een werken-bij website op.

Ruimte voor belangrijke content

Eén pagina is voor een potentiële sollicitant vaak niet genoeg om een compleet beeld te schetsen van jouw bedrijf. Een potentiële sollicitant wil graag zien waar hij precies gaat werken, wie zijn collega’s worden en hoe de sfeer is. Daarnaast willen potentiële sollicitanten uiteraard ook de praktische informatie over de functie en de voordelen van werken bij jouw organisatie. Een werken-bij site is een grote verzamelplaats voor al deze informatie.

Vindbaarheid van je vacatures

Vacatures op een werken-bij site worden makkelijker geïndexeerd door zoekmachines dan de vacatures op een bedrijfswebsite. Dat komt doordat de focus van de website volledig is gericht op werken bij jouw organisatie. Hierdoor zul je hoger scoren in de zoekmachines. Daardoor krijg je weer meer websitebezoekers en dus ook meer mensen die jouw vacature te zien krijgen.

Inzicht in de bedrijfscultuur

Mensen brengen veel tijd door op hun werk. Daarom kijken ze naast de functie, ook naar waar ze komen te werken en met wie. Veel organisaties hebben moeite met het visualiseren van hun bedrijfscultuur. Op een werken-bij website heb je alle ruimte om met mooie content de bedrijfscultuur en de werkomgeving in beeld te brengen.

Meer sollicitaties

Uiteindelijk wil je met je website meer sollicitanten aantrekken. Via je werken-bij site zul je meer sollicitanten werven. Daarnaast zijn het kwalitatief betere sollicitanten. Dankzij jouw website hebben ze al een veel beter beeld van de organisatie. Hierdoor zien mensen al voordat ze solliciteren of zij passen binnen jouw organisatie of niet.

De plek voor employer branding

Een werken-bij site is ideale plek om je employer brand naar voren te laten komen. Op de huidige arbeidsmarkt is het niet meer voldoende om alleen de functie te omschrijven. Kandidaten willen weten waarom ze juist bij jouw organisatie op die functie moeten solliciteren. Met je employer brand laat je zien waarom jouw organisatie anders is dan de andere organisaties. Heb je hulp nodig bij je branding? Ook daar is DLogic in gespecialiseerd.

Een goede eerste indruk

De eerste indruk is nou eenmaal belangrijk. Dat is zo tijdens het kennismakingsgesprek, maar ook digitaal. Zodra een sollicitant op jouw website komt, heeft hij direct een eerste indruk van het bedrijf. Op een werken-bij site krijgt de potentiële sollicitant direct een duidelijke indruk van het bedrijf, de functie en de sfeer.

Werken-bij website laten maken bij DLogic

Wil je een werken-bij website laten maken? DLogic heeft al jarenlang ervaring met het ontwikkelen van werken-bij websites. Werken-bij websites kunnen vaak snel opgezet worden op de basis van de bedrijfswebsite die al bestaat. Heb je nog vragen over werken-bij websites? Onze experts denken graag mee over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Je kunt ons bereiken op info@dlogic.nl of telefonisch op 076 820 0181.

Ook leuk om te lezen

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic
eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic

Gerelateerde blogs

Boost het conversiepercentage van jouw website! | DLogic

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier