4 minuten leestijd

28 september 2021

5 redenen waarom je website nooit af is

Je hoort het webdesigners af en toe wel eens zeggen. ‘’Een website is nooit af!’’, maar is dit ook echt zo? Of is dit simpelweg een verkooppraatje zodat zij werk blijven hebben? Een leuke en natuurlijk volkomen terechte vraag, want wanneer de website is opgeleverd is die toch klaar? Ja en nee. Het ligt iets genuanceerder dan dat. Benieuwd waarom je website nooit af is en je eens om de zoveel tijd zeker eens je website onder de loep moet noemen? Ga er lekker voor zitten. Wij leggen je aan de hand van 5 redenen uit waarom een website eigenlijk nooit af is. We zijn ook de moeilijkste niet en geven je ook nog eens een aantal tips over hoe jij je website kunt blijven optimaliseren. Gratis en voor niets. Klaar voor? Daar gaan we!

1. Je bedrijf is ook nooit af

Laten we eerlijk zijn, als ondernemer zijnde blijf je je elke dag nog ontwikkelen. Hoe oud we ook zijn. Je bedrijf ontwikkelt zo met jou mee. Zowel jij als je bedrijf staan dus nooit stil. Hoezo zou je website dan wel klaar zijn? Je past je diensten aan, verandert het logo van je bedrijf of je past de teksten op je website aan, omdat deze niet meer bij je verhaal passen. Het is daarom goed om eens in de zoveel tijd je website bij te werken.

2. Google houdt van actuele websites

Niet alleen voor jezelf of voor je klanten is het belangrijk om een actuele website te hebben. Het is namelijk ook erg belangrijk voor Google om je website regelmatig bij te werken. Wanneer je website opgeleverd wordt en live staat duurt het even voor Google je website opgepikt heeft. Uit ervaring weten wij dat Google houdt van actuele websites, oftewel nieuwe content. Websites waar regelmatig nieuwe content op wordt geplaatst of waar regelmatig iets op wordt aangepast ranken in veel gevallen beter in Google dan websites die niet meer worden aangeraakt. Kortom, wil je meer bezoekers naar je website? Kijk eens naar je huidige content en kijk waar jij nog verbeteringen aan kunt brengen!

3. Je website moet snel en veilig blijven

Vooral in deze tijd is snelheid en veiligheid belangrijker dan ooit. Niemand zit te wachten op een trage website of een website die niet goed omgaat met jouw gegevens. Een website dient dus snel en veilig te blijven. Veel websites bestaan uit verschillende plug-ins die regelmatig bijgewerkt dienen te worden. Gebeurd dit niet? Dan wordt de website erg aantrekkelijk voor hackers. De website is dan namelijk niet meer veilig. Ook voor Google wordt snelheid en veiligheid steeds belangrijker. Google wilt namelijk de beste resultaten bieden aan de gebruikers. Een slome of onveilige website past hier natuurlijk niet tussen. Het is dus belangrijk je website regelmatig bij te werken! DLogic helpt graag bij de onderhoud & veiligheid van jouw website.

4. Bezoekers hebben baat bij een up-to-date website

Niet alleen Google houdt van een actuele website, maar ook je bezoekers hebben wel baat bij een website die up-to-date is. Zo kunnen er wetten veranderen, maar ook je telefoonnummer of adres. Teksten die geschreven zijn in 2019 kunnen in 2022 misschien helemaal niet meer van toepassing zijn. Wie had bijvoorbeeld de coronacrisis aan zien kunnen komen? In deze tijd hebben enorm veel websites hun websites aangepast naar de meest actuele regelgeving en bijvoorbeeld openingstijden. Je bezoekers hebben dus baat bij een website die actueel is. Het bijwerken van je website is hier dus erg belangrijk.

5. De trends veranderen

Niet alleen jij, je bedrijf of je website veranderen continu. Ook de trends in de wereld veranderen. Zo zagen de websites van 10 jaar geleden er onwijs anders uit dan vroeger. Kijk alleen maar naar de designverschillen van websites van nu en vroeger. Of wat dacht je van de opkomst van de mobiele telefoons of tablets? Elk jaar zijn er weer onwijs veel nieuwe trends die webdesigners uitdagen. Een website kent gemiddeld een levensduur van vijf jaar. Na deze vijf jaar is het aan te raden om de website opnieuw te laten ontwerpen en maken naar de nieuwste trends.

Tips om je website te blijven optimaliseren

Oké, oké…. We begrijpen het. Een website is dus nooit af, maar hoe blijf je je website dan optimaliseren? Dat gaan we je uitleggen! We hebben een aantal tips voor je opgeschreven over hoe jij je website actueel, veilig en rendabel kunt houden:

  • Controleer altijd de snelheid en veiligheid van je website
  • Check je website eens in de zoveel tijd op informatie of gegevens die gewijzigd zijn
  • Schrijf informatieve blogs om je website actueel te houden
  • Houd je posities in Google in de gaten door je website aan te melden bij Google Analytics en Google Search Console. Geheel gratis!
  • Zorg om de 3 tot 5 voor een re-branding van je website

Een website kost je niks, het levert je wat op!

Althans, als je het goed doet natuurlijk. We krijgen vaak de vraag hoeveel een website nu precies kost, maar is dit de juiste vraag? In onze ogen niet. Wij zien een website als een investering. Een investering die aandacht nodig heeft. Het is daarom belangrijk om continu met je website bezig te zijn. De oplevering is nog maar de basis naar online succes. Een website is leuk, maar bezoekers naar je website die je diensten of producten kopen is natuurlijk veel leuker. Hier helpen wij je graag bij!

Hulp nodig bij het laten maken van je website?

Wij van DLogic zijn al meer dan 12 jaar specialisten in het maken van rendabele websites. Had je dus graag je website willen laten maken door een ervaren webdesignbureau? Dankzij onze expertise kunnen wij alles maken naar wens. Voeg daar onze kennis aan toe en voilà, je droomwebsite is gerealiseerd.

Heb je al een website, maar kan je website wel wat onderhoud of meer bezoekers gebruiken? Daar gaan we voor zorgen!

Neem nu contact op en we bespreken de mogelijkheden.


Hulp nodig?

Ook leuk om te lezen

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.
Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic
Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic
Waarom een nieuwe website? De voor- en nadelen | DLogic
Wat voor foto’s kies jij voor jouw website? | Dlogic

Gerelateerde blogs

eRocket & DLogic, samen sterk in het online universum.

Rankmath versus Yoast? Wij zochten het uit! | DLogic

Waar moet je op letten bij een meertalige WordPress website? | DLogic

Biertje?

Neem contact op via onderstaand formulier